Natuurvoedingsadviseur (BATC erkend)

Pijl Terug  
Pijl Opleidingen Health docent    
   
   
 

Organisatie

Organisatie TREDUS Sport en Gezondheid opleidingen)
Contactpersoon Freek de Boer  
Plaats Alkmaar/Amsterdam/Waalwijk  
Beschrijving

Voeding als geneesmiddel
‘Laat uw geneesmiddel uw voeding zijn en uw voeding uw geneesmiddel’. Met deze uitspraak gaf Hippocrates, de grondlegger van onze hedendaagse geneeskunde, 2400 jaar geleden de relatie al aan tussen gezonde voeding en het behoud van onze gezondheid.

Het menselijk lichaam beschikt over alle benodigde systemen voor regeneratie en vitaliteit. Ook is ons uiterst efficiënte immuunsysteem in staat af te rekenen met de meest schadelijke indringers. De opleiding Natuurvoedingsadviseur maakt inzichtelijk hoe we met behulp van de juiste voedingsstoffen het lichaam kunnen ondersteunen in dit herstelproces en hoe optimale voeding het immuunsysteem kan versterken.

Doel van de opleiding
De interesse in een natuurlijke vorm van voeding is momenteel enorm. De opleiding Natuurvoedingsadviseur is volledig afgestemd op de vraag naar gespecialiseerde kennis op dit gebied. Gezonde voeding is een solide basis voor een evenwichtige gezondheid. Ook kan voeding worden gebruikt voor inwendige reiniging van het lichaam en als krachtig middel voor het behoud van vitaliteit. Zo is vermoeidheid één van de meest gehoorde klachten van deze tijd. Voeding blijkt in veel gevallen het probleem èn de oplossing te zijn. U leert tijdens deze opleiding ondermeer welke voedingsmiddelen energie kosten en waar u energie van krijgt.

Resultaat van de opleiding
• U bent in staat om vanuit eigen ervaring mensen te motiveren en inspireren tot een verantwoord voedingspatroon.
• U ontdekt hoe de manier van eten en de bereiding en samenstelling van onze voeding bepalend zijn voor het behoud van onze gezondheid.
• U kunt opvoeders van kinderen helpen met bewustwording omtrent natuurlijke voeding.
• U kunt over dit onderwerp op een inspirerende manier voorlichting geven op bedrijven, scholen, fitness- en wellness- centra.
• De opleiding Natuurvoedingsadviseur kan een waardevolle aanvulling zijn op uw huidige behandelmethoden.

Opbouw
De opleiding Natuurvoedingsadviseur is opgebouwd uit 1 module van 15 lesdagen. Deze opleiding kan als afzonderlijke module worden gevolgd of als onderdeel van de opleiding Vitaliteitscoach.

Inhoud
• Het effect van emoties op uw eetpatroon
• Reinigen, vasten en ontgiften
• Voeding als preventie
• Begeleiden van kinderen door middel van gezonde voeding
• Overgewicht en overgang
• Voorkomen van osteoporose met voeding
• Diverse voedingspatronen en visie
• Omgaan met verslavingen
• Algemene voedingsleer
• Praktijkles bereiden van natuurlijke voeding
• Natuurlijke voedingsadviezen en protocollen

Doelgroep
Iedereen die zich wil ontwikkelen tot geaccrediteerd natuurvoedingsadviseur. (erkend door de BATC Beroepsorganisatie Therapeuten & Belangen Associatie Consumenten. www.batc.nl) Na afronding van één van onze beroepsopleidingen kunt u zich aansluiten bij een beroepsvereniging. Dit geeft uw cliënten de mogelijkheid om de kosten van uw behandeling geheel of gedeeltelijk terug te vragen van hun ziektekostenverzekeraar. De opleiding Natuurvoedingsadviseur is geaccrediteerd door de volgende beroepsverenigingen:
- BATC*.
* Deelaccreditatie.

Werkterrein
Start thuis een eigen praktijk
In Nederland zal de vraag naar deskundige Natuurvoedingsadviseur de komende jaren alleen maar groter worden. Onder invloed van alle media-aandacht hebben mensen in toenemende mate steeds meer gerichte vragen over gewicht en voeding in relatie tot vitaliteit. Als Natuurvoedingsadviseur bent u inzetbaar als coach, trainer en adviseur.

Als uitbreiding op een bestaande praktijk
Iedere zelfstandig werkende coach, consulent of therapeut, zowel in het reguliere als in het natuurgeneeskundige circuit, krijgt te maken met klachtenpatronen die levensstijl gerelateerd zijn. De opleiding Natuurvoedingsadviseur sluit prima aan bij deze praktijkbehoefte.

Gezondheidszorg
(Natuurvoedings)Diëtisten binnen instellingen, zoals verpleeghuizen, revalidatiecentra, ziekenhuizen en klinieken kunnen hun werk bijna niet meer aan vanwege het stijgende aantal ziekten waar een gespecialiseerd dieetadvies bij nodig is. Zij komen hierdoor te weinig toe aan ondersteuning bij overgewicht. Zij zullen graag doorverwijzen naar een deskundige Natuurvoedingsadviseur.

Health- en wellness-sector
Ook binnen fitnesscentra, sauna’s, kuuroorden en beautycenters kan de Natuurvoedingsadviseur een zelfstandig beroep uitoefenen. Dichtbij de betrokken doelgroep kan worden geadviseerd over het optimale evenwicht van voeding, beweging en herstelmomenten.

Toelatingseisen:
- Mbo en/of voldoende levenservaring en motivatie.

Leeftijd: "
- Minimaal 18 jaar bij aanvang opleiding

Cursusmateriaal:
Onderstaande cursusmaterialen zijn bij het cursusgeld inbegrepen;
- Cursusmap met informatie en opdrachten en info die tijdens de lessen wordt uitgedeeld.

Omvang:
- De lessen zijn 1 x per 14 dagen. In totaal zijn er 15 lesdagen.
- Lesdag/tijd; afhankelijk van locatie / 09.30-16.30 uur
- Theoriedeel: Klassikaal contactonderwijs
- Praktijkdeel: Rollenspellen.
- Opdrachten: Thuis en/of op het stageadres portfolio uitwerken (3 uur per week)

Toetsingsmomenten:
- Opdrachten uit de persoonlijke portfolio gedaan tijdens opleiding
- Examen aan het eind van de opleiding

Examen: Mondeling en schriftelijk

Diploma:
Bij een voldoende voor de eindopdracht, een voldoende voor de huiswerkopdrachten, het voldoen aan de aanwezigheidsplicht van 80% en de betalingsverplichting ontvangt u het diploma Natuurvoedingsadviseur.
Cursusprijs:
Locatie: Eindhoven, Utrecht: 3 termijnen a € 539,- of € 1536,15 bij betaling in 1 keer (5% korting)
Actie; schrijf je in voor het abonnement Leergierig en bereken uw voordeel  Lees meer…

Inclusief:
* Cursusmateriaal
* Examengelden
* Koffie/thee.

Exclusief;

* Eenmalig; € 90,- inschrijfgeld.
* Herexamen:  € 70,-

 
Lees meer
Netwerk: Sport vacatures  | Vacatures onderwijs  | Bijbanen  | Fiscale vacatures  | Hydrographic Jobs  | Transport Vacatures  | Fitness opleidingen