HALO Eerstegraads docent lichamelijke opvoeding

Pijl Terug  
Pijl Opleidingen Docent Lichamelijke opvoeding    
   
   
 

Opleiding

Opleiding HALO Eerstegraads docent lichamelijke opvoeding
Soort voltijd
Duur 4 jaar
Beschrijving Studie
Het studieprogramma van de Opleiding tot Leraar Lichamelijke Opvoeding aan De Haagse Hogeschool duurt vier jaar en leidt op tot Bachelor of Education. Je leert bewegen, je leert samen bewegen en je leert óver bewegen.

Opbouw
In het eerste jaar maak je kennis met alle aspecten van je toekomstige werkveld en het beroep van de sportdocent, zodat je kunt beoordelen of je een goede keuze hebt gemaakt.
Klik hier voor meer informatie over de opbouw >>

Inhoud
Anderen met plezier verantwoord laten bewegen. Daar zul je je in bekwamen met vakken als pedagogiek, bewegingsdidactiek, psychologie, bewegingsanalyse, anatomie en fysiologie. Tegelijk ontwikkel je je eigen vaardigheden op het gebied van atletiek, spel, turnen, bewegen en muziek, zwemmen, en zelfverdediging.
Kijk hier voor meer informatie over de inhoud van de opleiding >>

Studielast
Reken voor de studie op een volledige werkweek. Naast de theorielessen, projecten en practica, samen goed voor zo’n 24 uur, moet je nog zo’n 16 uur per week zelfstandig studeren. In principe duurt je opleiding bij dat studietempo vier jaar.

Duur
De opleiding duurt in principe vier jaar. Mbo’ers niveau 4 (Sport en Bewegen) kunnen voor de driejarige variant van de HALO kiezen, de verkorte leerroute. Zij vormen een aparte groep met een eigen studieprogramma en een eigen coach en bouwen voort op de competenties die zij al beheersen. Uiteraard moet je ook voor de mbo-route de toelatingstest goed doorstaan om je te kunnen inschrijven.

Eisen Bij de HALO word je in vier jaar tijd opgeleid tot eerstegraads bevoegd docent lichamelijke opvoeding. Het is een intensieve en interessante opleiding met een eigen cultuur en een eigen locatie in Den Haag. Hoewel enthousiasme en motivatie belangrijke kwalificaties zijn, kan niet iedereen zich voor onze opleiding inschrijven. De vaardigheden die nodig zijn om sportleraar te worden, moeten bij aanvang van de opleiding in potentie aanwezig zijn, evenals de liefde voor de sport.

Toelatingstest HALO
Een toelatingstest wijst uit of je geschikt bent voor de HALO. We testen alle inschrijvers tijdens een speciale dag: we kijken naar je motivatie, je sportieve en communicatieve vaardigheden. Je wordt alleen toegelaten als je goed scoort.
Netwerk: Sport vacatures  | Vacatures onderwijs  | Bijbanen  | Fiscale vacatures  | Hydrographic Jobs  | Transport Vacatures  | Fitness opleidingen