Medic first aid ® (ehv)

Pijl Terug  
Pijl Opleidingen Overig    
   
   
 

Opleiding

Opleiding Medic first aid ® (ehv)
Soort deeltijd
Duur 2 dagen
Beschrijving Opleidingen 2000 biedt Eerste Hulp opleidingen in de vorm van een ééndaagse- of tweedaagse cursus, waarbij een internationaal erkend Eerste Hulp (EHBO) certificaat wordt afgegeven.

U heeft de keuze variërend van een Basiscursus Eerstehulp, waarbij de belangrijkste levensreddende handelingen centraal staan (1 dag), tot een meer uitgebreide opleiding tot Eerstehulp-verlener (2 dagen).

Het gaat hierbij om de cursussen Medic First Aid®, die ontwikkeld zijn door EMP International; wereldwijd de grootste aanbieder van medische eerstehulp opleidingen. Deze Eerste Hulp-cursussen volgen de voorwaarden en eindtermen voor "Levensreddende handelingen" zoals deze zijn vereist door de Arbo-wet. Alle cursustypen van Medic First Aid® voldoen dan ook ruimschoots aan de eisen die de wetgever stelt aan de Eerste Hulp-vaardigheden van de BHV-er.

Daarnaast is MFA® wereldwijd erkend en aanbevolen door de WHO (World Health Organisation), conform de nieuwste richtlijnen van ERC (Europese Reanimatie Raad), de NRR (Nederlandse Reanimatie Raad) en de AHA (American Heart Association).

Deze opleiding kan ook 'in-company' worden verzorgd.

In de basiscursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Rescue Management (situatie beoordelen, gevaar overzien)
Alarmeren
Eerste beoordeling van het slachtoffer
Ademweg vrijmaken, beademen en reanimeren (CPR)
Het stabiliseren van een bewusteloos slachtoffer
Het stelpen van ernstige bloedingen
Shock behandeling
Verplaatsen in noodsituaties
Oogverwondingen
Brandwonden
Gewondenbeoordeling
Ziektebeoordeling
Eisen Doelgroep:
Geen eisen

Toelatingseisen:
Geen voorkennis vereist

Cursusmateriaal:
De cursusmaterialen zitten bij het cursusgeld inbegrepen.

Studielast:
Opleiding MFA 12 Contacturen (2 x 6 uur)
Retraining 6 Contacturen (1 x 6 uur)

Stage:
Niet van toepassing

Toetsing:
Gebleken vaardigheid tijdens de cursus.

Diplomering:
De opleiding is wereldwijd erkend en aanbevolen door de WHO (World Health Organisation), conform de nieuwste richtlijnen van ERC (Europese Reanimatie Raad), de NRR (Nederlandse Reanimatie Raad) en de AHA (American Heart Association) en is tevens erkend door het Oranje Kruis.

Geldigheid:
De certificaten Medic First Aid®-Basiscursus Eerste Hulp en Medic First Aid® Eerste Hulp Verlener hebben een beperkte geldigheidsduur. Bovendien dient men, conform de wettelijke richtlijnen jaarlijks een herhalingscursus te volgen.

Leeftijd:
De minimale leeftijd is 16 jaar.
Lees meer
Netwerk: Sport vacatures  | Vacatures onderwijs  | Bijbanen  | Fiscale vacatures  | Hydrographic Jobs  | Transport Vacatures  | Fitness opleidingen