Sportmarketing & Management

Pijl Terug  
Pijl Opleidingen Marketing    
   
   
 

Opleiding

Opleiding Sportmarketing & Management
Soort voltijd
Duur 4 jaar
Beschrijving In de sportwereld gaan tegenwoordig enorme bedragen om. Grote sportevenementen kunnen niet meer zonder sponsoring. Het bedrijfsleven heeft daarom behoefte aan marketeers en managers die deze bedragen effectief kunnen inzetten. Marketing verwerft dan ook een steeds stevigere positie in de sportwereld.

Commerciële kant van sport
‘Denken vanuit de klant’ is echter nog niet volgroeid in deze sector en daarom worden kansen soms onbenut gelaten. Kennis, kunde en een positieve houding tegenover marketing zijn broodnodig en sterk in ontwikkeling in de sport.

Op z’n Rotterdams
Geen woorden, maar daden. Deze woorden staan centraal tijdens je opleiding. Naast vakken zoals commerciële economie, bedrijfscalculaties, management, sport, communicatie en Engels, is er namelijk in elke periode een project dat zoveel mogelijk gericht is op de wereld van sport.

In het tweede jaar wordt de praktijkervaring uitgebreid door middel van een stage van vier weken en het opzetten van een ‘sportonderneming’. In de laatste twee studiejaren wordt de praktijkkennis verder verhoogd door middel van een meewerkstage en een afstudeerstage. Bovendien kun je dan een verdieping (minor) kiezen, waarin je jezelf specialiseert in een zelf te kiezen vakgebied, bijvoorbeeld de richting ‘Management of Sports’.

Managementvaardigheden in sportlessen
Op de Hogeschool Rotterdam geven we je ook de gelegenheid om fysieke sportlessen te volgen. Tijdens deze lessen trainen we je managementvaardigheden zoals leidinggeven, coachen en teambuilding. Bovendien horen ook het regelen van clinics met topsporters en excursies naar organisaties en bedrijven in de sportwereld tot het programma.

Iets voor jou?
De wereld van sport vind je geweldig, je hebt gevoel voor commercie en houdt van organiseren. Toon je daarnaast graag initiatief? Neem je zelf graag beslissingen? Ben je in staat om mensen te motiveren en enthousiast over te komen?

Dan heb je nu de kans om van je passie je beroep te maken. Kies voor het specialisatieprogramma SportMarketing en Management van de opleiding Commerciële Economie.

Eisen Om toegelaten te worden tot de specialisatie Sportmarketing en Management van de opleiding Commerciële Economie moet je beschikken over één van de volgende diploma's:

Doorstroomprofiel nieuwe stijl (vernieuwde 2e fase):

Havo (vanaf 2009)

Natuur en Techniek (met Economie of Management & Organisatie)
Natuur en Gezondheid (met Economie of Management & Organisatie)
Economie en Maatschappij
Cultuur en Maatschappij (met Economie of Management & Organisatie) + (Wiskunde A of B)
Vwo (vanaf 2010)

Natuur en Techniek (met Economie of Management & Organisatie)
Natuur en Gezondheid (met Economie of Management & Organisatie)
Economie en Maatschappij
Cultuur en Maatschappij (met Economie of Management & Organisatie)
Mbo, Niveau 4

Doorstroomprofiel oude stijl:

Havo

Natuur en Techniek (met Economie 1)
Natuur en Gezondheid (met Economie 1)
Economie en Maatschappij
Cultuur en Maatschappij
Vwo

Natuur en Techniek (met Economie 1)
Natuur en Gezondheid (met Economie 1)
Economie en Maatschappij
Cultuur en Maatschappij (met Economie 1)
Diploma's oude stijl

havo met één van de vakken wiskunde A, wiskunde B, economie, handelswetenschappen en recht
vwo, geen eisen voor het vakkenpakket
mbo-diploma lang met één van de vakken wiskunde, algemene economie, commerciële economie en calculatie, bedrijfseconomie en calculatie, bedrijfsadministratie

Ik mis een vak
Heb je één van de extra gevraagde vakken niet in je doorstroomprofiel of eindexamenpakket, dan heb je een deficiëntie.

Buitenlandse diploma's
Je kunt je met een buitenlands diploma inschrijven voor een opleiding als dit gelijkwaardig is aan het vereiste Nederlandse diploma. Hogeschool Rotterdam oordeelt of het buitenlandse diploma gelijkwaardig is.

Toelatingsexamen 21+
Voldoe je niet aan de toelatingsvoorwaarden, dan mag je een toelatingsexamen afleggen als je op 1 oktober van het jaar dat je begint te studeren 21 jaar of ouder bent.
Lees meer
Netwerk: Sport vacatures  | Vacatures onderwijs  | Bijbanen  | Fiscale vacatures  | Hydrographic Jobs  | Transport Vacatures  | Fitness opleidingen