Sport- en Bewegingsbegeleider niveau 2

Pijl Terug  
Pijl Opleidingen Sport en Bewegen    
   
   
 

Opleiding

Opleiding Sport- en Bewegingsbegeleider niveau 2
Soort voltijd
Duur 2 Jaar
Beschrijving Plezier in bewegen heeft niet iedereen. Jij natuurlijk wel! Om dit plezier over te kunnen brengen op anderen, moet je niet alleen beschikken over een hoop enthousiasme. Je moet ook beschikken over kennis. En die kennis moet je kunnen overdragen. Ook theorie is dus belangrijk bij CIOS Goes/Breda. Jij leert hoe je mensen motiveert en hoe je een goede training opbouwt.

Informatie over de opleiding
Als sport- en bewegingsbegeleider kun je bijvoorbeeld aan de slag als buitensportbegeleider, zwembegeleider of als fitnessbegeleider. Je leert hoe je assisteert bij trainingen en lessen. Ook leer je hoe je als sportbegeleider met mensen omgaat. De opleiding duurt twee jaar. Je volgt deze opleiding in Goes. Je hebt een basisprogramma en een keuzeprogramma. Je moet dus in het eerste jaar al kiezen in welk onderdeel van het werkveld jij je wilt specialiseren. Er is ook de mogelijkheid om het keuzevak Voetbal pupillentrainer te gaan volgen. Deze opleiding wordt aangeboden volgens de beroepsopleidende leerweg (BOL). Praktijkervaring doe je op via stages. Dit beslaat ongeveer 35% van je studie.
Eisen Vooropleiding en vervolg
Je wordt toegelaten tot deze opleiding met een vmbo-opleiding met de kader beroepsgerichte leerweg. Daarnaast moet je een toelatingstest doen. In deze test toetsen wij jouw fysieke vaardigheden en letten we op je motivatie- studiehouding en je sociale vaardigheden. Natuurlijk kun je na het behalen van de diploma doorleren voor sport en bewegingsleider niveau 3, of je gaat gelijk aan de slag!
Netwerk: Sport vacatures  | Vacatures onderwijs  | Bijbanen  | Fiscale vacatures  | Hydrographic Jobs  | Transport Vacatures  | Fitness opleidingen