Natuurvoeding

Pijl Terug  
Pijl Opleidingen Personal trainer    
   
   
 

Opleiding

Opleiding Natuurvoeding
Soort voltijd
Duur 12 uur
Beschrijving

Er is een enorm aanbod van voedingsmiddelen in de supermarkt en het lijkt alsof we veel variëren, maar is dat ook echt zo? Veel producten bevatten grotendeels dezelfde ingrediënten, bijvoorbeeld suiker, tarwe, melk en smaakversterkers. We eten spaghetti, couscous, macaroni, lasagne, bulgur, muesli en een broodmaaltijd, lekker gevarieerd toch? Wist u dat al deze producten dezelfde van graankorrel zijn (tarwe), alleen op een andere manier verwerkt?
Deze workshop geeft u een introductie in natuurvoeding: voeding die de natuur te bieden heeft, niet alleen uw supermarkt. Natuurvoeding is veel meer dan alleen biologisch eten. De voordelen van natuurvoeding voor uzelf en uw omgeving zijn indrukwekkend en divers. Gezonde (natuur-)voedingsadviezen zijn bovendien niet voor iedereen hetzelfde. Welk voedingspatroon is voor u het meest ideaal? Deze en nog veel meer onderwerpen passeren de revue tijdens de inspirerende workshop Natuurvoeding die bestaat uit een theorie- en praktijkdag. Tijdens het praktijkdeel van de workshop worden er vegetarische gerechten met producten uit het betreffende seizoen klaargemaakt (elk seizoen zullen de voedingsmiddelen tijdens het praktijkdeel aan het seizoen aangepast worden, u bent 4x per jaar van harte welkom om zo de producten van het nieuwe seizoen te proeven en klaar te maken). Er wordt biologische natuurvoeding gebruikt om voedzame en lekkere maaltijden te leren koken voor een dagje zonder vlees.

Doel van de workshop
- Weten wat de verschillen tussen biologische, biologisch/dynamische en reguliere voeding zijn
- Weten wat natuurvoeding is (niet alleen biologisch)
- Productkennis verbreding: alternatieve producten kunnen noemen
- Aan kunnen geven hoe natuurvoeding preventief werkt tegen ziektes

Inhoud theorie
- Basisprincipes natuurvoeding
- Alternatieve voedingssystemen
- Natuurvoeding en preventie
- Reinigen en ontgiften

Inhoud prakijk
- Kennismaken met het bereiden van vegetarische gerechten
- Proeven van en koken met biologische en biologisch-dynamische producten
- Leren koken met seizoensproducten
- Leren dat vegetarisch koken niet ingewikkeld hoeft te zijn maar wel lekker
- Stukje theorie als bijgerechtje
- Ervaren hoe inspirerend het is om samen met voeding en koken bezig te zijn
Docenten:
Theorie: Caroline Slikker: Na eerst de studie Commerciële Sporteconomie aan de Johan Cruyff University te hebben afgerond, haalde Caroline in 2007 haar diploma Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Kort daarna is ze begonnen met haar eigen natuurdiëtistenpraktijk. Sinds 2010 is zij daarnaast ook docente Natuurvoedingsadviseur voor Tredus/Sonnevelt.
Caroline: "Ik ben enorm gemotiveerd om uit te dragen wat voeding met een mens kan doen. Je kunt met kleine aanpassingen in je voeding je levenskwaliteit enorm beïnvloeden. En vaak op heel korte termijn. Dat besef komt bij de meeste mensen soms pas bij uiting van ziekte, en soms helemaal nooit. Maar je kunt veel ellende voorkomen door goed op je lichaam te letten. Als ik dat mensen een klein beetje kan helpen inzien, dan ben ik daar heel blij mee."

Praktijk: Marian de Boer: Marian heeft de opleiding tot natuurvoedingskundige gevolgd aan de academie Kraaybeekerhof in Driebergen. Sinds 2010 heeft ze haar praktijk in Obdam, Noord-Holland, en geeft behalve voedingsadviezen ook kookworkshops vegetarisch koken. Tevens is ze betrokken bij het Vriendenhuis in haar woonplaats waar via de GGZ mensen logeren die sociaal en/of psychische hulp nodig hebben, hier verzorgt ze regelmatig de maaltijd. Meer info over Marian vindt u op www.natuurvoedingstherapie.nl

Doelgroep:
Iedereen die graag meer theoretische kennis wil opdoen over natuurvoeding en in het dagelijks leven minder vlees wil eten en geïnteresseerd is hoe je een lekkere vegetarische maaltijd kunt klaarmaken.
Tevens kun je deze workshop gebruiken als opstapje naar de opleiding tot Natuurvoedingsadviseur.

Toelatingseisen:
Er is geen speciale vooropleiding vereist/ wel kennis van de basis kookvaardigheden.

Leeftijd:
Minimaal 16 jaar

Cursusmateriaal:
Handout / receptenmap

Omvang:
2 lesdagen vrijdag&zaterdag
Lesdag 1 theorie:  09.30-15.30 uur

Lesdag 2 praktijk: 14.00-20.00 uur

U kunt er ook voor kiezen om u alleen in te schrijven voor lesdag 1 of lesdag 2.

Diploma:
Certificaat: Workshop natuurvoeding

Cursusprijs:
1 termijn à € 175,- voor beide lesdagen of € 95,- voor 1 lesdag.

Inclusief:
* Handout/ Receptenmap
* Gebruik ingredienten tijdens lesdag 2
* Lunch(1ste lesdag)/Diner(2de lesdag)Koffie/thee

Lees meer
Netwerk: Sport vacatures  | Vacatures onderwijs  | Bijbanen  | Fiscale vacatures  | Hydrographic Jobs  | Transport Vacatures  | Fitness opleidingen