NASM Personal Training

Pijl Terug  
Pijl Opleidingen Personal trainer    
   
   
 

Opleiding

Opleiding NASM Personal Training
Soort voltijd
Duur 45 uur
Beschrijving

Tredus biedt in samenwerking met EFAA Opleidingen de Personal Training Opleiding van de NASM (National Academy of Sports Medicine) aan. Dit is de eerste en enige Personal Training Opleiding in Nederland die voldoet aan de Europese kwaliteitsnormen (EQF). Wanneer men met goed gevolg deze opleiding heeft afgerond, kan men zich ook als personal trainer (EQF level 4) registreren bij EREPS (European Register of Exercise Professionals). Dit is een onafhankelijke organisatie die fitness professionals die werkzaam zijn in de Europese fitnessbranche registreert in een centrale database (www.ereps.eu). EREPS registratie staat garant voor kwaliteit en professionaliteit. De fitness professional dient ook continue bijscholing te volgen om geregistreerd te blijven. EREPS wordt erkend door EHFA (European Health and Fitness Association). Daarnaast geldt er een samenwerking met PTS (Premier Training Solutions). Hierdoor heeft EFAA Opleidingen het recht om de Personal Training Opleiding van de NASM (National Academy of Sports Medicine) in de Benelux te exploiteren en te doceren.

Optimale Prestatie Training (OPT)
Tijdens deze opleiding leer je werken vanuit een geïntegreerd trainingsconcept, waarbij alle trainingsvormen op een geïntegreerde manier onderdeel uitmaken van een progressief systeem. Deze trainingsvormen zijn:
• Flexibiliteitstraining
• Cardiorespiratoire training
• Core training
• Balanstraining
• Reactie training
• Snelheid en beweeglijkheid (Speed, Agility en Quickness)
• Krachttraining


Dit systeem is ontwikkeld door NASM (National Academy of Sports Medicine) en wordt aangeduid met Optimale Prestatie Training (OPT). Het is gebaseerd op de wetenschappelijke richtlijnen en principes uit de bewegingsleer. Elke fase binnen het (OPT) model is zo opgebouwd dat het iedere klant voorziet van een systematische opbouw waarmee progressie geboekt kan worden ten aanzien van elk persoonlijk doel. Tevens houdt het model rekening met de specifieke persoonlijke behoefte.

Je leert de wetenschappelijke achtergrond en de leermiddelen op de juiste manier te gebruiken en je doet de benodigde praktische ervaring op bij:
• het doen van (functionele) testen en metingen
• het samenstellen van geïndividualiseerde programma’s
Ook doe je kennis op over voeding, gedragsverandering en hoe je een klantenkring opbouwt en je meer inkomsten gene- reert.

Omvang:
De totale opleidingsduur bedraagt 6 maanden, met een minimale studiebelasting van 8 uur per week (exclusief lesdagen). Het zijn concreet 7 lesdagen van 6 uur.

NASM PT opleidingLesdagInhoudLestijden/duur1   Basisprincipes inspanningsfysiologie – en bewegingsleer / functionele bewegings- en houdingsanalyse (assessment)09.30-15.30 2Flexibiliteits – en Core training09.30-15.30 3Balans – en reactie (plyometrische) training09.30-15.304Weerstand – (kracht) en snelheidstraining (SAQ)09.30-15.305Programma samenstellen (stabilisatiefase)09.30-15.306Programma samenstellen ( Strength fase)09.30-15.307Programma samenstellen ( Power fase)09.30-15.308Theorie-examen:
- Kennistoets (NASM)
- Casus Studie1,5 uur
1,5 uur9NASM Praktijk- examen1 uurDe opleiding bestaat uit de volgende 3 delen:
- theorie
- praktijk lesdagen
- examens

Theorie
De theorie is opgebouwd uit de volgende delen:
Deel 1: Fundamenten van bewegingsleer
Deel 2: Testen en meten, trainingconcepten, samenstellen van programma’s
Deel 3: Voeding
Deel 4: Interactie met de klant en het creëren van professionaliteit
De theorie dien je zelfstandig te bestuderen en hiervoor ontvang je hulpmiddelen (zie studiematerialen).

Praktijk
De opleiding bestaat uit 7 praktische lesdagen. De 6 uur durende lesdagen bevatten de volgende inhoud:

Dag 1: Basisprincipes inspanningsfysiologie en bewegingsleer / Functionele bewegings–en houdingsanalyse (assessment)
Dag 2: Flexibiliteits– en Core training 
Dag 3: Balans– en reactive (plyometrische) training
Dag 4: Weerstand- (kracht) en snelheidstraining (SAQ)
Dag 5: Programma samenstellen (stabilisatiefase)
Dag 6: Programma samenstellen (strength fase)
Dag 7: Programma samenstellen (power fase)
 
Cursusgegevens
Doelgroep: Fitness/Sportinstructeurs die zich verder willen specialiseren in Personal Training.


Toelatingseisen
Om aan deze opleiding deel te kunnen nemen, dien je in het bezit te zijn van een basis fitnessdiploma of een diploma van een relevante opleiding waaruit blijkt dat je beschikt over de vereiste basiskennis op het gebied van anatomie en trainingsleer. Bij twijfel kun je altijd informeren bij TREDUS Opleidingen.

Leeftijd
Minimaal 18 jaar bij het afleggen van het examen.
Cursusmateriaal
(onderstaand cursusmateriaal is bij het cursusgeld inbegrepen)
- Tekstboek NASM (552 pagina’s / Engels)
- Tekstboek vertaald naar Nederlands (te downloaden)

Examen
De opleiding wordt afgesloten met een theorie-examen en een praktijk examen.

Theorie examen:
100 meerkeuzevragen (90 minuten)
Casus (90 minuten): Hierbij ontvang je gegevens en testresultaten van een fictieve persoon. Met deze gegevens dien je een individueel en geperiodiseerd trainingsprogramma op te stellen dat voldoet aan de richtlijnen van het OPT model.

Praktijkexamen NASM PT:
Dit examen bestaat uit het in de praktijk geven van een personal training, die voldoet aan de gestelde richtlijnen en de OPT methodiek.


Diploma
- Internationaal erkend NASM diploma
- Volwaardig MBO 4 diploma (erkend door Ministerie van Onderwijs / alleen bij opleiding met WVA subsidie

Cursusprijs:
€ 431,75,- in 4 termijnen of € 1570,- bij betaling in 1x (€ 157,- korting)

Inclusief:
- Cursusmaterialen

Exclusief:
- Examengeld € 275,-
- Lunch (Optioneel a € 5,00 per lesdag)

Eisen

Toelatingseisen Om aan deze opleiding deel te kunnen nemen, dien je in het bezit te zijn van een basis fitnessdiploma of een diploma van een relevante opleiding waaruit blijkt dat je beschikt over de vereiste basiskennis op het gebied van anatomie en trainingsleer. Bij twijfel kun je altijd informeren bij TREDUS opleidingen. Leeftijd Minimaal 18 jaar bij het afleggen van het examen.

Lees meer
Netwerk: Sport vacatures  | Vacatures onderwijs  | Bijbanen  | Fiscale vacatures  | Hydrographic Jobs  | Transport Vacatures  | Fitness opleidingen