Hormoonfactor

Pijl Terug  
Pijl Opleidingen Personal trainer    
   
   
 

Opleiding

Opleiding Hormoonfactor
Soort voltijd
Duur 60 uur
Beschrijving

Een stabiele werking van onze hormonen zorgt ervoor dat de natuurlijke processen in ons lichaam op elkaar zijn afgestemd. Door allerlei invloeden kunnen deze processen ontregeld raken. Lifestyle- en fitnesscoach ir. Ralph Moorman, schrijver van het boek 'de Hormoonfactor' is de inspirator van deze studie.
Overgewicht en stress kunnen de oorzaak, maar ook het gevolg zijn van een verstoorde hormoonbalans. Juist door het volgen van een crashdieet beperkt u in ernstige mate de energieopname en raakt u belangrijke bouwstoffen voor uw lichaam kwijt. Met een gecombineerde aanpak van voedingsgewoonten, stressvermindering en gezonde lichaamstraining neemt de chemie van het lichaam de regie zelf weer over. Wanneer de hormoonhuishouding weer in balans is voelt u zich energiek en vitaal voor de rest van uw leven!
Ralph Moorman
Lifestyle- en fitnesscoach ir. Ralph Moorman is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die optimaal gezond willen worden. Hij studeerde levensmiddelentechnologie aan de Wageningen Universiteit, behaalde verschillende Amerikaanse certifi caten op het gebied van sport en voeding en volgde een reeks internationale artsenseminars over hormonen en gezondheid. Vorig jaar brak hij door met zijn bestseller ‘De Hormoonfactor’ en inmiddels heeft hij zijn tweede boek ‘Het Hormoonbalansdieet’ geschreven. Zijn methode, gebaseerd op het denken vanuit hormonen in relatie tot gezondheid en afvallen, is zeer vooruitstrevend en vanuit een interessante invalshoek. Voeding, training, stressbeperking en hormonale therapie (bij aangetoonde tekorten) zijn de peilers van zijn programma.

Toekomst
Er zijn ruim 2 miljoen Nederlanders lid van een fitnessclub. Het belangrijkste doel van deze sporters is het verbeteren van hun conditie, meer kracht opbouwen en overgewicht verliezen. Er is een stijgende vraag naar professionele begeleiders die deze enthousiaste doelgroep naar een blijven gezond evenwicht kan begeleiden. De studie Trainer hormoonfactor sluit naadloos aan bij deze behoefte en weet zich op een unieke wijze te onderscheiden door het snelle en blijvende resultaat.

Doel
Deze boeiende opleiding laat zien dat de werking van hormonen een grote invloed heeft op (over) gewicht. Hoe ontstaat (on)balans in de hormoonhuishouding en welke signalen geeft het lichaam hierover? U bent in staat cliënten te begeleiden door middel van het Hormoonfactor- traject met als einddoel voorgoed af te rekenen met overgewicht. de methode is veelomvattend en vraagt van u en uw cliënt een gezonde dosis discipline en motivatie.

Resultaat:

 • U ontwikkelt kennis, vaardigheden en technieken om uw cliënten op een professionele wijze te begeleiden volgens het unieke Hormoonfactor- traject
 • U heeft inzicht in de wisselwerking hormonen – voeding – beweging – stress
 • U kunt voor elke cliënt een individu- eel behandelplan opstellen
 • U bent in staat uw cliënt gedurende lange tijd te begeleiden, stimuleren en motiveren
 • U kunt zelfstandig uw eigen praktijk starten of aansluiting zoeken bij fitness- of wellness centra

Inhoud

 • Relatie tussen hormoon (on)balans en overgewicht
 • Hormonen en voeding
 • De hormoonbalans en beweging
 • Oorzaken en gevolgen van negatieve stress
 • Oplossingen voor gestresste levensstijl
 • Coachen naar een blijvende gedrags- verandering
 • Werken met het Hormoonfactor protocol
 • Succesvolle praktijkvoering
 • Examen theorie en praktijk  

Doelgroep: De studie Trainer hormoonfactor is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de fitnessbranche en is tevens een waardevolle aanvulling voor iedereen die zich bezighoudt met gezondheid, voeding en bewegen.

Toelatingseisen: Een MBO+, vereiste vooropleiding: fitnesstrainer a (fitvak) of vergelijkbare opleiding. Wanneer u deze vooropleiding niet heeft kunt u zich wel inschrijven maar ontvangt u bij afronding een certificaat.

Leeftijd: Minimaal 18 jaar bij aanvang opleiding.

Omvang:
- 5 blokken van 2 aaneengesloten lesdagen.
- De 2 aaneengesloten dagen zijn 1x per maand.
- Lestijd; 09.30-16.30 uur
- Lesdag: Vrijdag en Zaterdag
- Theoriedeel: Klassikaal contactonderwijs
- Opdrachten: Thuis en/of op het stageadres portfolio uitwerken (3 uur per week)
 
Examen:
- Praktijkexamen
Diploma: Bij een voldoende voor het examen, een voldoende voor de huiswerkopdrachten, het voldoen aan de aanwezigheidsplicht van 80% en de betalingsverplichting ontvangt u het diploma Trainer Hormoonfactor. Deelnemers zonder de gewenste vooropleiding ontvangen het certificaat Trainer Hormoonfactor.

Cursusprijs:
Locatie: Cuijk (Nijmegen) en Driebergen, 3 termijnen à € 536,00 of  € 1604,55 bij betaling in 1 keer (5% korting)
Actie; schrijf je in voor het abonnement Leergierig en bereken uw voordeel Lees meer...

Inclusief:
- Cursusmateriaal / Examengelden/ Koffie/thee.

Exclusief:
- Eenmalig: € 90,- inschrijfgeld
- Herexamen: € 70,- per onderdeel

Lees meer
Netwerk: Sport vacatures  | Vacatures onderwijs  | Bijbanen  | Fiscale vacatures  | Hydrographic Jobs  | Transport Vacatures  | Fitness opleidingen