Core Training

Pijl Terug  
Pijl Opleidingen Personal trainer    
   
   
 

Opleiding

Opleiding Core Training
Soort voltijd
Duur 6 uur
Beschrijving

De Core
De core wordt gedefinieerd als de onderrug-bekken-heup (lumbo-pelvic-hip complex) en de wervelkolom ter hoogte van de hals en borst. In de core bevindt zich het lichaamszwaartepunt en hier beginnen alle bewegingen. Een efficiënte werking van de core is noodzakelijk om de juiste spierbalans te behouden in de gehele bewegingsketen. De spieren in de core kunnen we verdelen in twee categorieën: het stabiliserende systeem en het bewegende systeem.
Het stabilisatie systeem is voornamelijk verantwoordelijk voor stabiliteit van de onderrug bekken-heup (lumbo-pelvic-hip) complex, het bewegingssysteem is daarentegen verantwoordelijk voor de bewegingen in de core. Dit betekent dat we moeten werken van binnen (stabiliserend systeem) naar buiten (bewegend systeem). Het trainen van de spieren van het bewegende systeem voor het trainen van het stabiliserende systeem is geen logische keus. Dit kun je vergelijken met het bouwen van een huis zonder een fundering. De fundering moet eerst ontwikkeld worden om voor een stabiel platform te zorgen waar de resterende componenten van het huis op gebouwd kunnen worden. We moeten eerst stabiliteit hebben alvorens we efficiënt kunnen bewegen.


De workshop
Deze workshop is een combinatie van theorie en praktijk. Je ondervindt het belang van core training en hoe we deze component kunnen implementeren in het programma van jezelf en de klant. Tijdens de workshop leer je het trainingsprogramma systematisch en progressief op te bouwen. De opbouw in deze workshop is van stabilisatie, kracht naar powertraining. In core stabilisatie training ligt de nadruk op het stabiliseren van de onderug-bekken-heup (lumbo-pelvic-hip) complex. Dit verbetert de functie van het stabiliserende systeem. In core krachttraining beweegt de wervelkolom dynamisch binnen al zijn mogelijke bewegingsuitslagen. Hierbij worden oefeningen gebruikt die een grotere specificiteit, snelheid en neurale activiteit vereisen. Oefeningen binnen de core powertraining verbeteren de snelheid waarop kracht gegenereerd kan worden van de spieren rond de onderrug-bekken-heup complex. Tredus verzorgt ook In Company trainingen inclusief materiaal (6-12 personen).

Opleidingsdoelen 
- Kennismaking en eigen vaardigheid vergroten
- Kennis omtrent de trainingsvariabelen en oefeningen binnen de stabilistatie, kracht en powertraining vergroten.
- De (personal) trainer leren om core training te kunnen integreren in het trainingsprogramma.


Inhoud
Stabilisatie, kracht en powertraining waarin de trainingsvariabelen en oefeningen aangeboden en uitgevoerd worden:
- Losse oefeningen
- Bosu bal oefeningen
- Swissball oefeningen
- Medicine ball oefeningen
- Cable oefeningen


Cursusgegevens
Doelgroep: Deze workshop is enerzijds bedoeld voor sporters die hun kennis over core training willen uitbreiden met of zonder toepassing op hun sport en anderzijds voor mensen die werkzaam zijn in de sportbranche en zich verder willen ontwikkelen op het gebied van (personal)training.

Toelatingseisen: - Basiskennis van anatomie en bewegingsleer is vereist

Leeftijd: - Minimaal 16 jaar bij aanvang opleiding.

Cursusmateriaal: - Reader/handout

Omvang: - 1 dag

Diploma: - Tredus certificaat Core training

Cursusprijs:
1 termijn à € 130,00
Inclusief:
* Cursusmateriaal
* Koffie/thee/Lunch

Trainer:
Freek de Boer, Fitnesstrainer A, B en NASM personal trainer docent.

Lees meer
Netwerk: Sport vacatures  | Vacatures onderwijs  | Bijbanen  | Fiscale vacatures  | Hydrographic Jobs  | Transport Vacatures  | Fitness opleidingen